zaterdag 20 oktober 2012

Thema 'Blaadjes overal'

Dag allemaal,

Deze week hadden we het over de herfst, want die is nu volop bezig. Overal zien we blaadjes liggen op de grond, maar we vinden ook kastanjes, bolsters, eikels, takken, ...

Op maandag gingen we samen met de 1ste kleuterklas naar het bos. Daar hebben wij bijna 2uur lang gewandeld. Het was enorm fijn maar ook wel wat modderig. We vonden veel blaadjes maar ook takken, eikeltjes, kastanjes, bolsters, paddenstoelen, enzovoort...


Op de laatste foto kan je zien wat we allemaal gevonden hebben. Hier mogen wij verder mee aan de slag gaan in de klas, we mogen er mee spelen en dingen ontdekken.

Op dinsdag kwamen we binnen in de klas en had juf Anke iets nieuws voor ons gekocht. Zo kwam er een echt werkhoekje bij. We namen het gereedschap en gingen al snel aan de slag, ook met ons gevonden herfstmateriaal. We mochten ook tekeningen inkleuren over de herfst.Na de speeltijd lag er een spelletje op ons te wachten. Het was een spelletje over blaadjes en hun kleuren.
We moesten de blaadjes juist gaan sorteren volgens de kleuren.
Op woensdag speelden we met het gevonden herfstmateriaal in de klas. We vonden het erg fijn om met de stokken aan de slag te gaan.
We maakten ook mooie herfstbomen met allemaal gekleurde blaadjes.

Donderdag nam Benjamin noten mee naar de klas, het waren walnoten om op te eten.
De juf kraakte ze allemaal voor ons en wij hebben alles lekker opgegeten.
Tijdens het onthaalmoment mocht Mathis even de taak van juf Anke overnemen.
Mathis nam knuffeltje per knuffeltje uit de boekentas en zei dan steeds 'Goeiemorgen' aan het kindje van wie de knuffel is.Nadien mochten we spelen in de klas, tekeningen over de herfst inkleuren, ...
Dan is het al weer vrijdag, de weken vliegen enorm snel voorbij als het leuk is.
Vandaag keken we terug naar Tik Tak. Maar het was deze keer niet juf Anke,
maar wel juf Marijke van de 1ste kleuterklas. Veel kijkplezier alvast!


Als de voorstelling gedaan was mochten we naar buiten gaan en fietsen.
We genoten van een lekker warm dagje!

Na het middageten mogen de kindjes altijd een dutje doen in de klas. Maar soms willen er enkelen niet slapen, zoals Mathis & Kali. Zij mochten de juf dan helpen met het afwerken van de herfstbomen.

Dit was het weer, het was een week vol blaadjes. We hadden veel plezier en vonden vooral de uitstap naar het bos erg leuk.

Tot volgende week allemaal.
Juf Anke

Geen opmerkingen: